ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ:
Malzemeler :
2 kilo kabak
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 Su bardağı pirinç
Yarım kilo yağlı et ( kıyma )
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 cay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça ( biber salçası )
1 yemek kaşığı sumak eksisi ( eğer sumak eksiniz yoksa limon veya nar eksisi)...
Yapılışı :
Kabaklar oyacakla oyulur ve yıkanır
İç malzemelerin hepsi minik minik doğranır
Pirinç yıkanır ve bütün malzemeler karıştırılır
Kabakların içi doldurulur
Tencereye dizilir
Tencere'nin üçte biri kadar sıcak suyla doldurulur ağzı kapatılıp kısık ateşte pişirilir ...


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder